1. Ročník Memoriálu Petra Ráliše v rapid šachu úspěšně za námi.

V sobotu 28.9.2024 se v restauraci Národní dům v Podbořanech uskutečnil 1. ročník Memoriálu Petra Ráliše v rapid šachu. 38 hráčů a hráček vzdalo holt tomuto skvělému šachistovi, kamarádovi a hlavně člověku. Skvělá atmosféra a prostředí přivítala mnoho skvělých hráčů a kamarádů z dalekého okolí. Průběhu turnaje se zúčastnila Petrova rodina, manželka Marcela a syn Jan, se kterým jsem měl na závěr tu čest předat ceny všem účastníkům. Na úvod vyhlášení byla předána cena za celoživotní přínos podbořanskému šachu a to Janu Libosvárovi, předsedovi místního šachového klubu TJ Tatran Podbořany. Nejstarším hráčem turnaje se stal František Wirkner z týmu Krásnodvorská Myslivna, nejmladší domácí naděje Richard Vonka a nejlepší ženou Marie Bažantová z ŠK Spartak Ústí nad Labem.
Vítězem turnaje se s celkovým počtem 8 bodů z 9 partií stal mezinárodní mistr Jan Rubeš ze Slavie Kroměříž, druhý skončil Štěpán Tichý z Karlovarského šachového klubu Tietz a třetí Jakub Šťastný ze Sokola Údlice. Každopádně vítězové jsou všichni, kteří se turnaje zúčastnili. Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se spolupodíleli na uspořádání tohoto úžasného memoriálu, podporu šachového oddílu TJ Tatran Podbořany, Michalu Galusovi za prostory, perfektní organizaci a v neposlední řadě všem blízkým, kteří nám s turnajem pomohli. Tímto Vás všechny zvu na druhý ročník Memoriálu Petra Ráliše, který se uskuteční na podzim příštího roku a doufám, že se nám podařilo všechny účastníky upoutat a budou se do Podbořan vracet a vzpomínat na legendu podbořanského šachu. Díky všem!!!
Ředitel turnaje Jan Balín

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají k personilizaci obsahu soubory Cookies. více informací

Pro přizpůsobení obsahu webu naše stránky používají "cookies". Tyto soubory zajišťuji bezchybný chod stránek a ulehčují jejich prohlížení. Při jejich návštěvě je nutné souhlasit s jejich "povolením" a používáním. Toto sdělení je povinnou informací dle evropské směrnice 2009/136/ES, která nařizuje každého návštěvníka stránek informovat o jakékoliv personalizaci, která probíhá na pozadí stránek bez jeho vědomí. Personalizace obsahu probíhá na 99% webů a tudíž je tato směrnice dalším nesmyslným rozhodnutím z pera zákonodárců Evropského parlamentu, která místo zpřehlednění a usnadnění prohlížení stránek, nutí jejich provozovatele zobrazovat tyto nesmyslné informace.

Zavřít