Konečně jsme se dočkali výhry!!

Karlovy Vary – Podbořany 3,5 : 4,5.
Ve druhém letošním zápase se podbořanští šachisté konečně dočkali vítězství nad Karlovými Vary, které neporazili v posledních pěti letech!! Karlovarští, kteří byli v tabulce o dvě příčky před námi, překvapivě nastoupili se dvěma náhradníky. Podbořanští přijeli pouze s jedním náhradníkem, zato ale s odhodláním oživit postupové naděje, které se po dvou smolných remízách v posledních kolech smrskly na minimum.
Po úvodních remízách Kamila Balína a Kirilla Burdaleva, kteří ze zahájení nezískali žádnou znatelnou výhodu, nás do vedení 2 : 1 dostal Lukáš Klement, jenž využil chyby soupeře a partii s přehledem dovedl do vítězství. Jaroslav Česal ze zahájení získal menší výhodu s tlakem na slabého pěšce na d6, ale soupeř ho postupně přehrál na královském křídle. Jindra Korsa tentokrát vyměnil přípravu v lubeneckém „Káčku“ za tanec na Obecním plese a nejen svého soupeře překvapil volbou zahájení – Skandinávskou obranou!! Soupeř zřejmě zapomněl na pud sebezáchovy a nechal krále v centru. 2 : 3 pro Podbořany. Naše naděje na zápasové vítězství posílil David Vavruška, který opět klidnou hrou přešel do věžové koncovky s lepší pěšcovou strukturou a soupeře nepustil k žádné aktivní hře. Zbývající dvě partie Honzy Balína a Honzy Michálka jsme dali za remízy z pozice síly, což znamenalo celkové cenné vítězství. Pozice byly sice o trochu lepší, ale k výhře bylo stále moc daleko.
Příští kolo hrajeme v Podbořanech s B týmem Karlových Varů a pokusíme se pokračovat v dobrých výkonech. Zároveň budeme velmi očekávat výsledek zápasu Děčín – Kladno, kdy vítězství domácích by nám udělalo velkou radost a výrazně zvýšilo naše postupové naděje.


IMG_0603

IMG_0602

IMG_0601

1 komentář

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají k personilizaci obsahu soubory Cookies. více informací

Pro přizpůsobení obsahu webu naše stránky používají "cookies". Tyto soubory zajišťuji bezchybný chod stránek a ulehčují jejich prohlížení. Při jejich návštěvě je nutné souhlasit s jejich "povolením" a používáním. Toto sdělení je povinnou informací dle evropské směrnice 2009/136/ES, která nařizuje každého návštěvníka stránek informovat o jakékoliv personalizaci, která probíhá na pozadí stránek bez jeho vědomí. Personalizace obsahu probíhá na 99% webů a tudíž je tato směrnice dalším nesmyslným rozhodnutím z pera zákonodárců Evropského parlamentu, která místo zpřehlednění a usnadnění prohlížení stránek, nutí jejich provozovatele zobrazovat tyto nesmyslné informace.

Zavřít